RBZG40

21 september OPEN DAG in Stadskanaal

Terug naar vorige pagina

In en rond de post Stadskanaal wordt groots uitgepakt met een open dag. Aan deze dag doet niet alleen onze brandweer mee, maar ook

Al het materieel van de post Stadskanaal is te zien, maar ook bijzonder materieel zoals oud materieel, een ‘tiller’ (een grote ladderwagen uit USA) of een crashtender. De ambulancedienst en de politie komen ook met hun nieuwste en bijzondere materieel naar Stadskanaal. Regelmatig zijn er demonstraties van de deelnemers afzonderlijk of gezamenlijk.

Uniek is dat ook LEGO Incidenten City aanwezig is, op maar liefst 23 m2 worden door middel van de bekende bouwstenen veel herkenbare landelijke incidenten uitgebeeld. Normaal op grote beurzen aanwezig als trekker van duizenden mensen, nu ‘gewoon’ in Stadskanaal!

Verder kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over de brandveiligheid bij u thuis, kunt u meteen nuttige middelen kopen of bestellen zoals rookmelders of brandblussers én kunt u zich ook laten informeren over uw mogelijkheden om als vrijwilliger tot de brandweer toe te treden.

De open dag wordt gehouden van 10 tot 16 uur aan de kazerne aan de Steenhouwer in Stadskanaal.

Extra informatie LEGO Incidenten City:
Al 10 jaar toonaangevend, actueel en de grootste brandweer incidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld. De architecten, bouwers en verzamelaars van deze stad, zijn de brandweerlieden André Overeem en Evert de Graaf. Beide zijn actief lid van de onafhankelijke vereniging van LEGObouwers en – verzamelaars “de Bouwsteen”. De eerste opzet, 3m² groot, was te zien in Zwolle tijdens LEGOworld 2004. Inmiddels bestrijkt de stadsoppervlakte 23m².

De City heeft als doel:
Het werk van de brandweer op een actieve speelse- en educatieve wijze onder de aandacht te brengen.

Zie ook:
http://www.incidentencity.nl/

Datum / tijd: 07:32 | 17 september 2013