RBZG40

Jeugddag te Vlagtwedde op 22 juni.

Terug naar vorige pagina

Dit jaar bestaat de Brandweer Zuid-Groningen (RBZG) 40 jaar! Dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Rondom elke brandweerpost wordt er een activiteit georganiseerd.

Zaterdag 22 juni is er een Jeugddag in Vlagtwedde.

Van 10 tot 16 uur is iedereen van harte welkom bij de brandweerpost aan de Nieuwe Weg 1. De brandweer pakt groots uit met tal van demonstraties, voorlichtingstands en tentoongestelde voertuigen. De organisatie richt zich deze dag vooral op de allerjongsten tot de al wat oudere jeugd, zo is er een zeskamp waarvoor basisscholen uit de omgeving zich hebben opgegeven.

  • Gedemonstreerd wordt o.m. het bevrijden van personen uit een auto, hoe om te gaan met een vlam in de pan en de effecten bij ontploffende spuitbussen.
  • Er is voorlichting over ‘Brandveilig Leven’, wat kunt u thuis doen om het risico op brand en de gevolgen daarvan te beperken, ook kunt u brandpreventieartikelen kopen.
  • Tentoongesteld worden onder meer: de oude brandweerauto’s van Ter Apel en Stadskanaal, een crashtender van de Vliegbasis Leeuwarden, een Amerikaanse ladderwagen van de St. Bosbrandweer en natuurlijk ons eigen materieel.
  • Verder wordt er medewerking verleend door de politie en de ambulancedienst.

Jong, maar ook oud zijn op zaterdag van harte uitgenodigd!

Datum / tijd: 23:05 | 17 juni 2013