2010-07-19: Musselkanaal, Woningbrand Hanne Bruininghstraat 46

Terug naar vorige pagina

Een rijtjeswoning aan de Hanne Bruininghstraat in Musselkanaal is in de vroege ochtend van maandag 19 juli volledig uitgebrand. De brand werd om 3.15 uur gemeld door de buren. Op dat moment brandde het in één van de slaapkamers, maar het vuur breidde zich snel uit. De bewoners van de woning waren niet aanwezig, vanwege een vakantie.

Brandweer Stadskanaal ging ter plaatse met twee tankautospuiten en een hoogwerker. In eerste instantie leek de brand beperkt te blijven tot de woning waar de brand uitbrak, maar onder de dakpannen door bereikte het vuur toch de zolder van de naastgelegen woning. Ook deze woning liep dus, met name op de zolder, aanzienlijke schade op. Daarnaast liepen naastgelegen woningen rook- en waterschade op. De bewoners van deze woning waren wel thuis, maar zij konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Het kostte uiteindelijk nog enige tijd om het vuur helemaal uit te krijgen, omdat de brand zich onder de dakpannen bevond. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan en over de oorzaak is op dit moment nog niets bekend.

Bron: brandweer.groningen.nl
Foto's: Erik de Groot