2010-07-17: Stadskanaal, Brandstoflekkage

Terug naar vorige pagina

De brandweerpost van Stadskanaal gealarmeerd voor een brandstoflekkage aan de Verlengde Brugkade nabij Shellstation en Autoservice KAP.
Bij aankomst bleek het hier niet te gaan om een brandstoflekkage maar om een illegale lozing van verkeerd getankte brandstof.
Een bestuurder van (volgens zeggen) een witte VW LT bus kwam er achter dat hij de verkeerde brandstof getankt had, en heeft dit uit de tank gezogen en geloost in de sloot achter het Tankstation en Autoservice KAP. Bij het vertrekken van de LT heeft de bestuurder tegen medewerkers van autoservice KAP gezewgd dat hij het in de sloot had laten lopen, en deze hebben hierna een onderzoek ingesteld en troffen inderdaad een mengsel van benzine en diesel aan in de sloot waarna men de brandweer in kennis heeft gesteld.

Voor de brandweer was hier weinig eer aan te behalen omdat de meeste vloeistof in de grond is getrokken, wel dreef er nog wat op het water, en daarom heeft men met zand een dam gemaakt zodat de olie niet verder weg kon stomen.
De politie is ter plaatse geweest, en heeft de zaak verder in onderzoek.