2010-06-24: Onstwedde, Woningbrand boven snackbar

Terug naar vorige pagina

Uitslaande brand in Onstwedde

Een felle brand heeft donderdag 24 juni een bovenwoning in Onstwedde in de as gelegd. De brand werd om 01.05 uur gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer te Groningen. De brandweer van Vlagtwedde rukte direct uit met een tankautospuit. Ook werd de hoogwerker van post Stadskanaal gealarmeerd.

Ter plaatse bleek er sprake van brand in een woning boven een cafetaria en een pizzeria aan de Dorpsstraat. De brandweer probeerde de brand in eerste instantie met een binnenaanval te blussen. Al gauw bleek echter dat de brand snel om zich heen greep. Daarop werd het sein middelbrand gegeven en kwam een tweede tankautospuit van het post Stadskanaal ter plaatse.

De brandweer heeft de brand  - die inmiddels uitslaand was geworden - vervolgens van buitenaf bestreden. Om 03.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen.

Helaas moet de bovenwoning als verloren worden beschouwd. De ondergelegen cafetaria en pizzeria hebben forse rook- en waterschade opgelopen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar een naburig eetcafé.

De bewoners waren bij aankomst van de brandweer niet meer in de woning aanwezig. Er hebben zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan.